Lambes_logo_2023_Lambesc
 

hur går det till?

Dagligen distribueras färska blommor till blomsterbutiker, gardencenters och dagligvaruhandeln i hela Sverige från Oxie. Blommorna importeras dagligen från de olika aktionerna i Holland vilket garanterar absolut färska blommor. Som komplement importerar vi direkt från handplockade odlare från södra Europa, Afrika, Israel och sydamerika. Denna kombination innebär att vi kan erbjuda ett komplett sortiment av högkvalitativa produkter året runt.


Blommornas väg
Det spelar ingen roll om producenterna finns i Europa, Afrika eller i Sydamerika. Inom 24 timmar efter skörd är blommorna på väg till oss och efter ytterligare 24 timmar kan dem vara på väg till din butik. När varorna anländer till våra lagerställen, kontrolleras det att varorna håller både rätt temperatur och rätt kvalitet. Efter snabb ompackning går de vidare för distribution till Dig utan att kylkedjan bryts vilket innebär förstklassig kvalitet, hållbarhet och fräschör.

Se videoklippet nedan för att se hur det verkligen fungerar.

På vatten eller i blomsterlådor
Våra yrkeskunniga medarbetare ägnar stor omsorg om blommorna vid bearbetningen och packningen innan de distribueras till olika destinationer runt om i Sverige. Blommorna transporteras torrpackade i blomsterlådor, men levereras vid större kvantiteter, om så önskas, även i vatten på blomstervagnar vilket gynnar blommornas hållbarhet.

Snabba leveranser gynnar kvaliten
Blommorna måste nå sin destination snabbast möjligt. Med hjälp av effektivt IT och webshop, ser vår personal till att blommorna levereras till Dig som överenskommet. Snabba leveranser garanteras genom ett finmaskigt transportnät som sträcker sig från Simrishamn i söder till Kiruna i norr. Leverans sker oftast inom 24 timmar. Detta uppnås med våra egna bilar eller genom nära samarbeten och skräddarsydda lösningar med bil- och flygtransportörer. Våra kunder vet, ofta efter långvarigt samarbete med Lambes, att de kan räkna med snabba leveranser.

Vi finns strategiskt belägna med lager, försäljning och distribution i Oxie utanför Malmö med närhet till kontinenten och Sturup för en effektiv logistik. Våra faciliteter på 3000m² är helt anpassade och optimerade för import och distribution av snittblommor. Du som har möjlighet, kan själv komma till oss och enkelt välja ut de blommor Du önskar.
Och behöver Ni ha hjälp finns Vi alltid till hands!

En överblick
De senaste åren har den svenska blomstermarknaden varit mycket händelserik. Nya aktörer har etablerats medan åtskilliga gamla har försvunnit.

Köpbeteenden har förändrats och konsumenter ställer allt högre krav på kvalitet, hållbarhet, trender, färger och produktkombinationer. Gårdagens hopplock av blommor, ska idag vara ett intelligent och välkomponerat arrangemang, som är inbjudande och prisvärt samtidigt som det ska vara lönsamt att sälja.

Blommor köps allt mer på impuls och har blivit en vardaglig trivselhöjare. Inte längre en exklusiv företeelse som endast går att köpa hos traditionella florister. De stora dagligvarukedjerna har fått en allt viktigare roll som distributörer av blommor.

Vidare har de olika årstiderna, ur produktionssynpunkt, fått allt mindre betydelse. Den ständigt ökande importen av högkvalitativa produkter, huvudsakligen från Afrika och Sydamerika, garanterar tillgängligheten av alla möjliga snittblommor i princip året runt.