Lambes_logo_2023_Lambesc
 

Om oss

Lambes grundades 1974 och är idag en av de större aktörerna på den svenska blomstermarknaden när det gäller import och distribution av snittblommor.

AFFÄRSIDE

Vår affärsidé är att genom en hög service och kunnande saluföra högkvalitativa direktimporterade snittblommor från noggrant utvalda odlare och samarbetspartners från hela världen. Våra kunder är medvetna blomsteraktörer i Sverige, som ställer krav på ett brett sortiment, snabba leveranser och ett personligt engagemang.

VISION

Lambes ska vara den ledande snittblomsterdistributören inom uttalade segment i Sverige.

VÅR LEDSTJÄRNA

• Att tänka i linje med kunden och stödja dem genom att ständigt undersöka trender och konsumenternas behov och involvera leverantörer i den processen, för att kunna tillföra dig som kund det rätta konceptet med de rätta produkterna.

• Vår filosofi är att lära av varandra, att vara öppen för varandras behov, och så långt det är möjligt att tillgodose dem gemensamt. Detta gäller såväl  kunder som leverantörer och sist men inte minst vår personal.

• Att vara lyhörd och flexibel för att alltid kunna ge absolut bästa service, intill dess att kunden är nöjd. Detta ska leda till att Lambes, tillsammans med kunder och leverantörer, utvecklas långsiktigt och förtroendefullt, för att ständigt ligga steget före och kunna erbjuda den högsta servicen och de bästa produkterna.

Lambes huvudkontor i Oxie / Malmö
Lambes huvudkontor i Oxie / Malmö
Vår ledstjärna

Vi bryr oss
Lambes är i grunden ett familjeföretag. Det borgar för att vi bryr oss om våra kunder. Service för oss är att alltid ge absolut bästa service. Intill dess att kunden är nöjd. Detta gällde redan från starten och det gäller fortfarande.

Vi erbjuder mervärde
Vi lever i en föränderlig värld. Köpbeteenden förändras och konsumenter ställer allt högre krav på kvalitet, hållbarhet, trender, färger och produktkombinationer. Gårdagens hopplock av blommor, ska idag vara ett intelligent och välkomponerat arrangemang, som är inbjudande och prisvärt samtidigt som det ska vara lönsamt att sälja. Blommor köps allt mer på impuls och har blivit en vardaglig trivselhöjare. Inte längre en exklusiv företeelse som endast går att köpa hos traditionella florister. De stora dagligvarukedjerna har fått en allt viktigare roll som distributörer av blommor.

Lägg där till att hålla reda på de tusentals olika sorters blommor som finns på markanden och de hundratals nya sorter och varianter som tillkommer varje år.

Allt detta ställer höga krav på kunskap för dig som ska köpa in och sälja produkterna. I ett led för att höja kunskapsnivån, ska Lambes aktivt främja kunskap i branchen genom kurser och information.